1.Šta je za tebe joga?

Trenutno joga je za mene čista ljubav. Tu je sa mnom, pored mene i vodi me u svim pravcima kojima treba i zelim da se krecem. Praktikovanje joge mi je puno pomoglo u raznim aspektima zivota i često se zapitam gde bih bio da se jednog divnog prolećnog dana nismo upoznali. Jednostavno, ona je nacin pronalaska sopstvene prirode.

2. Da li možeš da napraviš razliku izmedju drugih vrsta vežbanja i joge?

Vežbe joge imaju puno sire i dublje efekte od ostalih vezbanja. Kroz svoje odrastanje oprobao sam se u mnogim sportova i iskustvo mi govori da sam kroz njih uspevao da se ispraznim, da osetim trenutno olaksanje, dok joga pored toga ima da ponudi i lepe stvari za ubacivanje u naše svakodnevne zivote. Joga mi deluje celishodnija.

3. Da li si od joge flexibilniji?

Svakako da jesam. Često se zacenim od smeha kad se prisetim svojih vratolomija na prvim časovima i koliko je to sada drugačije, puno ispravnije i tecnije, osećam se sigurno u svom telu. Tu je i umna fleksibilnost koja je potpomognuta ovom fizičkom.

4. Kako se osećaš posle joge?

Uvek se osećam prijatnije nego pre časa, imam više energije, smireniji um, brže telo. Teško je opisati te osećaje, treba ih doživeti. Na neki način, joga i jeste doživljaj.

 

Filip je redovan učenik Ananda Sagar Joga Centra. Više informacija o terminima pogledajte na ovom linku.